EEN FOTOSHOOT, EN DAN?

Je hebt mijn website bekeken, mijn stijl spreekt je aan en inmiddels ben je van plan een fotoshoot te boeken of heb je dit al gedaan. Natuurlijk wil je straks een mooi resultaat. Waar moet je nu op letten? Op deze pagina deel ik wat tips. 
KLEDING 

Wat je draagt en waar je bent, heeft invloed op het eindresultaat. Qua kleding adviseer ik in eerste instantie; iets waar jij je prettig in voelt. Op de foto moet je vooral jezelf terug zien. Wél natuurlijk de beste versie van jezelf. 

TIPS!
1. Effen kleding staat het mooist op foto's. Kleine patronen of structuren zijn ook mooi, denk aan; kant, gebreid, linnen etc.
2. Géén grote opdrukken, teksten én neonkleuren.
3. Liever gebroken wit i.p.v. spierwit (* buiten, binnen bij een newborn kan dit wel heel fris en mooi zijn)  
4. Ben je met meerdere personen; natuurlijk hoeven jullie niet allemaal exact dezelfde kleur kleding aan, liever niet zelfs. Maar kies voor een aantal kleuren en tinten die goed op elkaar afstemmen.

Hieronder wat sfeerimpressies van kleuren die mooi passen bij de omgeving
Voor een groene omgeving, zandvlakte of bos
Kies warme, natuurlijke tinten. Vermijd koele kleuren zoals blauw, mintgroen etc. 
Op het strand
Kies natuurlijke tinten en/of mooie pastelkleuren
Voor newborn fotoshoots aan huis
Voor een fris, licht resultaat: pasteltinten, wit, lichte aardekleuren. Voor meer contrast: warme aardetinten en/of zwart. 
LOCATIE

Ook de omgeving  bepaalt een groot deel van de sfeer. Zo krijgen foto's op het strand al snel een lichte uitstraling en in een park of bos meer kleur en contrast. Denk dus na over wat voor eindresultaat je wilt en welke locatie hier goed bij past. ​​​​​​​
ZEG EENS CHEESE!

Poseren, je ontkomt er niet helemaal aan. Máár ik probeer dit op een ontspannen manier te doen. Voor kinderen is een fotoshoot extra spannend. Ouders voelen de druk; gaat mijn kind wel meewerken, lachen, blijven zitten etc. Het kernwoord hier is 'geduld'. Je hoeft echt niet alles uit de kast te trekken om die lach op het gezicht te toveren van je kind. Laat ze even wennen aan de situatie, aan mij en de camera. En mocht het mij nou écht niet lukken, kan ik altijd nog jullie hulp inschakelen. 
(NEWBORN) FOTOSHOOT AAN HUIS 
Ook hier geldt hetzelfde voor de kleding. Houdt het rustig (liefst effen of eventueel klein patroon), kies op elkaar afgestemde kleuren, lichte tinten of voor meer contrast donkere tinten (zie kleurenkaart hierboven)

Vaak gebruik ik het ouderlijk bed om foto's te maken van de baby. Mits dit een lichte ruimte is. Zorg voor een licht en/of effen dekbedovertrek of één die er het meest in de buurt komt. Dit geldt ook voor de matrashoes. Heb je dit niet? Ik heb een mooie gebroken witte sprei die we op jullie bed kunnen gebruiken voor de shoot. 

Om de fotoshoot voor de baby zo aangenaam mogelijk te maken, is het fijn als de slaapkamer lekker warm is. Draai de verwarming (in de herfst en winter) een uur voordat ik kom goed open. Zo kan de kleine zich goed ontspannen en vallen ze met een beetje geluk heerlijk in slaap tijdens de shoot. 

Wanneer je net een baby hebt, staan de nachtkastjes regelmatig vol. Sudocreme, thermometers, kolfapparaten, flesjes enz. Voor de shoot is het fijn als de nachtkastjes even leeg geruimd zijn. Het kan een storend element zijn in de foto's. 
Back to Top