EEN FOTOSHOOT, EN DAN?

Je hebt mijn website bekeken, mijn stijl spreekt je aan en inmiddels ben je van plan een fotoshoot te boeken of heb je dit al gedaan. Natuurlijk wil je straks een mooi resultaat. Waar moet je nu op letten? Op deze pagina deel ik wat tips. 
KLEDING 

Wat je draagt en waar je bent, heeft invloed op het uiteindelijke resultaat. Qua kleding adviseer ik in eerste instantie; iets waar jij je prettig in voelt. Op de foto moet je vooral jezelf terug zien. Wél natuurlijk de beste versie van jezelf. 

TIPS!
- Effen kleding, eventueel met een klein patroon doet het goed op foto's. 
- Géén grote opdrukken, teksten én neonkleuren.
- Voor lichte, frisse foto's: wit, grijs, lichte aardetinten of pasteltinten. Mooi op bijvoorbeeld het strand, zandverstuiving of heide. 
- Ga je liever voor wat meer contrast? Kies donkere tinten zoals donkerblauw, zwart etc. Óf voor warme tinten als okergeel, legergroen, bordeauxrood, donkere aardetinten (mooi in het een bos vol herfstkleuren of golden hour).

Ben je met een meerdere personen; natuurlijk hoeven jullie niet allemaal exact dezelfde kleur kleding aan. Maar kies voor een aantal kleuren en tinten die goed op elkaar afstemmen.
LOCATIE

Ook de omgeving 
 bepaalt een groot deel van de sfeer. Zo krijgen foto's op het strand al snel een lichte uitstraling en in een park of bos meer kleur en contrast. Denk dus na over wat voor eindresultaat je wilt en welke locatie hier goed bij past. ​​​​​​​
De omgeving verandert de sfeer en uitstraling van een foto. 
ZEG EENS CHEESE!

Poseren, je ontkomt er niet helemaal aan. Máár ik probeer dit op een ontspannen manier te doen. Voor kinderen is een fotoshoot extra spannend. Ouders voelen de druk; gaat mijn kind wel meewerken, lachen, blijven zitten etc. Het kernwoord hier is 'geduld'. Je hoeft echt niet alles uit de kast te trekken om die lach op het gezicht te toveren van je kind. Laat ze even wennen aan de situatie, aan mij en de camera. En mocht het mij nou écht niet lukken, kan ik altijd nog jullie hulp inschakelen. 
(NEWBORN) FOTOSHOOT AAN HUIS 
Ook hier geldt hetzelfde voor de kleding. Houdt het rustig (liefst effen of eventueel klein patroon), kies op elkaar afgestemde kleuren, lichte tinten of voor meer contrast donkere tinten. 

Vaak gebruik ik het ouderlijk bed om foto's te maken van de baby. Mits dit een lichte ruimte is. Zorg voor een licht en/of effen dekbedovertrek of één die er het meest in de buurt komt. Dit geldt ook voor de matrashoes.

Om de fotoshoot voor de baby zo aangenaam mogelijk te maken, is het fijn als de slaapkamer lekker warm is. Draai de verwarming een uur voordat ik kom goed open. Zo kan de kleine zich goed ontspannen en vallen ze met een beetje geluk heerlijk in slaap tijdens de shoot. 

Wanneer je net een baby hebt, staan de nachtkastjes
 regelmatig vol. Sudocreme, thermometers, kolfapparaten, flesjes enz. Voor de shoot is het fijn als de nachtkastjes even leeg geruimd zijn. Het kan een storend element zijn in de foto's. 

INSPIRATIE

Instagram, Pinterest, Facebook; overal zien we foto's voorbij komen. Natuurlijk heb ik mijn eigen stijl, maar ik vind het altijd leuk om te zien waar jij van houdt. Voorafgaand aan een fotoshoot vraag ik altijd naar jullie wensen. Heb jij iets leuks gezien, laat het mij vooral zien! 
Back to Top